تلاش برای صلح

گروه بین المللی صلح و حقوق بشر

تلاش برای صلح

گروه بین المللی صلح و حقوق بشر

به زودی

۲ مطلب در خرداد ۱۴۰۳ ثبت شده است

تیمهای مدیریتی : علت موفقیت یا شکست دولتها

به گزارش واحد خبر کارگروه صلح و سازش ، سمیناری با موضوع انتخابات و با عنوان، کشور را تیم مدیریتی هدایت می کند نه یک فرد خاص برگزار شد.
در این سمینار دکتر بقایی ( عضو مشاور کارگروه صلح و سازش ) صحبتهایی داشتند که خلاصه شنیده ها را جهت اطلاع مخاطبین منتشر می نماییم:
تاریخ را که مطالعه کنید کار تیمی موثر کلید پیروزی دولتها و موفقیت افراد در بخشهای مختلف است ، اگر هم افرادی موفق بوده اند به واسطه تیم همراهشان بوده که توانسته اند موفقیتهای بزرگ را کسب نمایند .
بحث موسسات تجاری و شرکتهای تولیدی را امروز کار ندارم ، شما در احزاب اگر دقت کنید ، احزابی که شیفته و مجذوب قابلیتها ، تجربیات و دستاوردهای افراد بوده اند ، فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده اند چرا که با جدا شدن آن فرد خاص از حزب ، حزب دچار نقصان شده و تا فرد بعدی در کما به سر می برد و چه بسیار احزابی که دیگر نتوانستند به روزهای روشن خود بازگردند.
پس در احزاب فرد عامل موفقیت و پیشرفت نیست . بلکه این تیم است که می تواند حزب را زنده نگه دارد .
اما این موضوع را هم نباید فراموش کرد که عملکرد تیم خواه ناخواه تحت تاثیر افراد تشکیل دهنده آن تیم قرار دارد .
این یک موضوع دوپهلو و بسیار حساس است، اینکه افراد در پیشرفت موثر هستند یا تیم ؟
در اصل این تیمها هستند که موفقیت مجموعه را تضمین می کنند اما این تیم باید افرادی را داشته باشد که کار خودشان را می کنند، و این تیم باید افرادی را تربیت کند که بلا فاصله جایگزین افراد قبلی شوند. و همچنین این تیم یک سکاندار می خواهد در صورتی که سکاندار همه کاره نیست، اگر سکاندار را غرور بگیرد و گمان کند همه کاره است تیم از هم می پاشد و مجموعه آسیب می بیند.
پس اینکه یک نفر اعضای موثر برای تیم انتخاب کند و یا اینکه عملکرد تیم به گونه ای باشد که ناخودآگاه افراد موثر در جایگاههای مناسب در تیم جذب شوند این خود موضوع فوق العاده ای است .
پس یک نفر تیم را باید انتخاب کند ، و آن یک نفر مدیر یا موسس تیم است .
این انتخاب افراد مناسب برای تیم باید به صورتی باشد که بلافاصله افراد موثر جایگزین شوند و نیازی به نظارتهای  دائمی نباشد.
لیکن در تیمها روند جایگزینی افراد بعد از مدتی به صورت جایگزینی افراد آشنا به جای افراد متخصص در آمده و کم کم فاتحه تیم خوانده می شود .
حالا این تیم دارد حزب را مدیریت می کند ، موسسه ای را رهبری می کند و یا دولتی را اداره می کند.
در بسیاری از موارد دولتها از شیفتگی افراد رنج برده اند ، افرادی را بزرگ می کنند و آن افراد در جاهایی به واسطه بزرگی که دارند و به واسطه جایگاهی که برایشان تعریف شده است ، به سیستم دولتی آسیب رسانده اند به همین خاطر اغلب کارشناسان و صاحب نظران معتقدند پیدا کردن یک فرد مناسب برای تصدی مسئولیتهای دولتی بسیار دشوار است و گاه امکان پذیر نیست ، زیرا چنین فردی وجود ندارد ، چرا که چنین فردی وجود خارجی ندارد اما باید بدانید که ابزار موفقیت پایدار دولتها در دست مدیریت است نه فرد ، یعنی در دست یک تیم مدیریتی است .
رییس جمهوری موفق است که تیم کاربردی در حوزه های مختلف داشته باشد . رییس جمهور در تمامی حوزه ها نمی تواند صاحب نظر باشد . مگر اطلاعاتی به وسعت اقیانوسی به عمق یک وجب در تمامی حوزه ها . . .

#تیمهای_مدیریتی

#علت_موفقیت_یا_شکست_دولتها

#کارگاه_مدیریت

#کارگاه_آموزشی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ خرداد ۰۳ ، ۲۲:۰۶

روابط عمومی مرکز حل اختلاف کشور :

همایش منطقه‌ای شمال کشور با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شور‌اهای حل اختلاف برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی در همایش منطقه‌ای شمال کشور که با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شور‌اهای حل اختلاف در شهرستان محمودآباد برگزار شد، با اشاره به قانون جدید شورا‌های حل اختلاف افزود: این قانون مهم، سرنوشت بیش از ۶۰ درصد پرونده‌های دادگستری را تعیین خواهد کرد که بر این اساس باید با برنامه ریزی دقیق و اهتمام جدی، اقدامات لازم در خصوص اجرای هماهنگ و بدون ابهام این قانون در سراسر کشور صورت گیرد.

به گزارش واحد خبر کارگروه صلح و سازش به نقل از روابط عمومی آکادمی بین المللی صلح و حقوق و بشر ، رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به فرمایشات حضرت علی (ع) در نهج البلاغه مبنی بر اینکه «با اندازه‌گیری، حساب‌گری، محاسبه و دقت، کار‌ها آسان خواهد شد»، تاکید کرد: باید برای کار سخت پیش رو، برنامه‌ریزی کرده و با زمان‌بندی صحیح به بهترین شکل ممکن اقدام کنیم.

 

فلسفه وجودی دادگاه‌های صلح

 

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، فلسفه وجودی دادگاه‌های صلح را ایجاد صلح و سازش عنوان کرد و با اشاره به تصویب نهایی و دائمی شدن قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در سال گذشته، افزود: این دادگاه‌ها قرار است به سمت آشتی دادن مردم و صلح و سازش حرکت کنند؛ پس باید به سمتی حرکت کنیم که فلسفه وجودی این دادگاه‌ها محقق شود.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه، تاریخ قطعی تشکیل دادگاه‌های صلح را هفتم آذر ماه سال جاری دانست و گفت: تا تاریخ فوق‌الذکر، تمام حوزه‌های قضایی سراسر کشور باید آن بخش از قانون که ناظر بر تشکیل دادگاه‌های مزبور است را اجرایی کنند.

 

لزوم استقرار شورا‌های حل اختلاف در کنار دادگاه‌های صلح

 

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به تاریخچه تصویب قانون شورا‌های حل اختلاف و ایجاد دادگاه‌های صلح، به لزوم استقرار شورا‌های حل اختلاف در کنار دادگاه‌های صلح اشاره کرد و افزود: قاضی دادگاه صلح باید اصحاب پرونده را دعوت به سمت صلح و آشتی نموده و پرونده را با جلب رضایت طرفین به شورای حل اختلاف ارجاع کند.

وی خاطرنشان کرد: قضات دادگاه‌های صلح باید در اقناع مراجعان و سوق دادن طرفین پرونده به سمت شورا‌های حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش توانمند باشند.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه تاکید کرد: در هر حوزه قضایی که دادگاه صلح تشکیل می‌شود در کنار دفتر شعبه و مقام قضایی، حتماً باید یک شعبه شورای حل اختلاف یا یک اتاق جهت استقرار یک یا دو عضو از اعضای شورای حل اختلاف هم فعال بوده و همه به عنوان یک مجموعه دیده شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی همچنین اظهار کرد: در زمان استقرار این شعب با پرونده‌های باقیمانده از سابق نیز مواجه خواهیم شد که در این باره، پیشنهاد شد از قبل ایجاد دادگاه‌های صلح، پیشاپیش همان صلاحیت دادگاه‌های صلح برای شعب مذکور در نظر گرفته شده و پرونده‌هایی با همان موضوع به آن دادگاه‌ها ارجاع شود. بر این اساس پس از ابلاغ دادگاه‌های صلح، پرونده‌ای جابجا نشده و مشکلی از این حیث، وجود نخواهد داشت. ضمن اینکه قضات این محاکم با دو ابلاغ فعالیت خواهند کرد.

 

۴ نوع امتیاز برای قضات دادگاه صلح 

 

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه اظهار کرد: با توجه به اینکه قضات دادگاه صلح باید از قضات موجود در محاکم انتخاب شوند، به منظور تحقق نظام انگیزشی، ۴ نوع امتیاز نیز برای قضات دادگاه صلح در نظر گرفته شده که از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی خاطرنشان کرد: با توجه به ارجاع ۶۰ درصد پرونده‌ها به دادگاه صلح و قطعیت آرای صادره در این دادگاه ها، باید قضات توانمند و با دانش در این دادگاه‌ها مستقر شوند؛ ضمن اینکه با ارجاع بیش از نیمی از پرونده ها، شعب تجدید نظر و دیگر محاکم نیز خلوت‌تر خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۳ قانون جدید، هر نوع پرونده، غیر از موارد اشاره شده در ماده ۱۱، می‌تواند به شکل مستقیم به شورا‌های حل اختلاف ارجاع شود و نیازی به ارجاع امر به دادگاه نخواهد بود؛ ضمن اینکه می‌توان در کنار سایر محاکم قضایی نیز شورا‌های حل اختلاف را مستقر کرد که این مهم می‌تواند در رسیدگی به پرونده‌ها و افزایش میزان بازدهی بسیار موثر باشد.

برگزاری آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف در نیمه دوم سال

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف در نیمه دوم سال جاری، افزود: ۱۰ هزار نفر امسال از طریق این آزمون جذب قوه قضاییه خواهند شد.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه تاکید کرد: امتیازاتی در این آزمون برای شاغلان کنونی شورا‌های حل اختلاف در نظر گرفته شده و بر این اساس میزان تحصیلات، کارایی، تخصص و رفتار خوش در برخورد با مراجعان، از جمله برخی مواردی هستند که در کسب این امتیازات موثر خواهد بود.

ساختار تشکیلاتی دادگاه صلح از سوی معاونت راهبردی در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه ساختار تشکیلاتی دادگاه صلح از سوی معاونت راهبردی در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: تمام حوزه‌های قضایی باید پس از اخذ رضایت قضات، صدور ابلاغ قاضی دادگاه صلح را نیز در اسرع وقت درخواست کنند تا اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.

رئیس کل دادگستری مازندران نیز در این جلسه با اشاره به قانون شورا‌های حل اختلاف و دادگاه‌های صلح، اظهار کرد: در استان مازندران جلسات متعددی در راستای برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن این قانون برگزار شده و اقدامات مثبتی نیز در راستای ایجاد دادگاه صلح صورت گرفته است.

 بیش از ۱۴۴ هزار پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شده است

عباس پوریانی، پرونده‌های ارجاعی به شورا‌های حل اختلاف در استان مازندران را مورد توجه قرار داد و گفت: از مجموع ۵۶۲ هزار پرونده وارده به محاکم قضایی استان مازندران در سال گذشته، بیش از ۱۴۴ هزار پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شده است.

وی ادامه داد: استان مازندران در بحث صلح و سازش از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده و ۲۶ درصد پرونده‌های یکتای دادگستری استان مازندران در سال ۱۴۰۲ به شورای حل اختلاف ارجاع و مورد رسیدگی قرار گرفته است.

۴۰ درصد از پرونده‌های وارده شامل ماده ۱۲ قانون جدید شده است

رئیس کل دادگستری مازندران خاطرنشان کرد: بجز آمار مذکور، در صورت اجرای دادگاه صلح، ۴۰ درصد از پرونده‌های وارده نیز شامل ماده ۱۲ قانون جدید شده و در مجموع ۶۶ درصد پرونده‌های در حال رسیدگی در دادگستری استان مازندران به دادگاه‌های صلح ارجاع خواهد شد.

 در ادامه روسای دادگستری استان‌ها و سایر حاضرین در جلسه نیز به بیان نظرات خود در خصوص موضوعات مطروحه پرداختند و با حضور معاون حل اختلاف قوه قضاییه در این راستا بحث و تبادل نظر شد.

 همایش منطقه‌ای شمال کشور با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شورا‌های حل اختلاف با حضور معاون قضایی رئیس مرکز حل اختلاف کشور، روسای کل استان‌های گلستان، سمنان، البرز، گیلان و مازندران و روسای حوزه‌های قضایی مازندران در مجتمع آموزشی نفت محمودآباد برگزار شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ خرداد ۰۳ ، ۲۰:۴۷