درسهایی که حافظ شیرازی به مدیران می دهد، در گفتگو با دکتر بقایی
[[ مدیران باید درسهای مدیریتی برای مدیریت زندگی و کار را از لسان الغیب حافظ یاد بگیرند ]]
(( گفتگو با دکتر حجت بقایی مشاور تحقیق و توسعه ))
واحد خبرکارگروه صلح و سازش//آموزش مدیریت از حضرت "حافظ" بر اساس تفکرات، اشعار و شخصیت حافظ شیرازی شکل میگیرد. در این روش بر مفاهیمی مانند تدبیر، توکل، مدارا، قناعت، امید، عشق و معنویت تاکید می کنیم. در این رویکرد، مدیر با الهام از دیدگاههای حافظ، سعی در ایجاد فضایی مثبت و پویا در سازمان دارد و با در نظر گرفتن جنبههای انسانی و اخلاقی، به شکوفایی استعدادها و افزایش بهرهوری کارکنان کمک میکند.
ویژگیهای کلیدی مدیریت در آثار "حافظ":
-تدبیر: مدیر حافظی، با درایت و دوراندیشی، برای مشکلات و چالشهای سازمان راهکارهای مناسب مییابد و با برنامهریزی دقیق، از بروز مشکلات پیشگیری میکند.
-توکل: در عین تدبیر و تلاش، به نیروی ماورایی و تقدیر الهی نیز ایمان دارد و در سختیها، امید و توکل خود را از دست نمیدهد.
-مدارا: با کارکنان و زیردستان خود با مدارا و خوشرویی رفتار میکند و در برخورد با اشتباهات، به جای سرزنش، به دنبال آموزش و اصلاح هستند.
-قناعت: مدیریت حافظی، بر قناعت و دوری از زیادهخواهی تاکید دارد. مدیر حافظی، به جای تمرکز بر سود مادی، به دنبال ایجاد فضایی سالم و با نشاط برای کارکنان است.
- امید: در برابر مشکلات و سختیها، امید و خوشبینی خود را حفظ میکند و با انتقال این حس به کارکنان، به ایجاد انگیزه و پویایی در سازمان کمک میکند.
- عشق و معنویت: در این نوع مدیریت ، عشق به کار، عشق به همنوع و عشق به خداوند، به عنوان عوامل محرک و انگیزه بخش در نظر گرفته میشوند. مدیر حافظی، با ایجاد فضایی معنوی و عاطفی در سازمان، به رشد و تعالی کارکنان کمک میکند.
به طور خلاصه، مدیر حافظی ، یک رویکرد جامع و انسانی دارد که با تلفیق تدبیر، توکل، مدارا، قناعت، امید، عشق و معنویت، به دنبال ایجاد سازمانهایی پویا، سالم و موفق است.
- گروه خبری اخبار مدیریت